10 september 2017
16:00

Västerås IK P06:1 Gul

Referat: Skiljebo SK P06 Vit - Västerås IK P06:1 Gul

Det såg ut att bli en riktigt fin kväll för fotboll ute på Hamre men ack vad fel vi hade. Uppvärmningen skedde i torrt väder och 19C varmt och killarna i kortbyxor och kortarmade röda matchställ. Ett par minuter innan matchen skulle starta öppnade sig dock himlen och ett massivt regn öste sedan ner större delen av matchen. För några av oss väcktes starka minnen från Aroscupen 2016 mot BK30 på samma plan då hela planen var täckt med en decimeter vatten.

Våra killar öppnade mycket piggt och vi fick en snabb 1-0 ledning. Första halvlek var annars ganska jämn där vi skapade mycket men SSK hade ett fint kontringsspel och en hel del chanser. Vid ställningen 3-0 till oss fick SSK straff men vi kunde rädda den och var även med på returen, starkt VIK. Detta var också resultatet i halvlek.
Till andra halvlek gjorde vi några ändringar i backlinjen för att låta fler på spela på olika positioner. Vi inledde med en ordentlig forcering och kunde snabbt få ett par mål framåt. I det läget hade SKK svårt att ladda om och vi kunde därefter kontrollera matchen helt.

Som helhet visade killarna upp ett mycket moget spel där alla tog ansvar och hjälpte till där det behövdes vilket gjorde det svårt för SSK att få till sitt spel på en plan som dock inte bjöd in till skönspel. Bra rörelse i laget och fint passningsspel där vi utnyttjade den snabba blöta planen till långa kantuppspel i luften så att bollen inte fastnade i leran. Kortspelet framför mål var otroligt generöst och flera av killarna bjöd sina kompisar på rena frilägen där bollen kunde rullas in i öppet mål. Många olika målgörare visar på en bra bredd i laget. Bra snabbhet i backspelet och när det behövdes valdes det enkla spelalternativet, t.ex. att spela bakåt till målvakt eller rulla ut bollen vid sidan för att ge kompisarna tid att hinna tillbaka. Leon hann även med ytterligare en straffräddning till i andra halvlek.

Siffrorna rann iväg på slutet men det var tio frusna och glada killar som tackade motståndarna efter en välförtjänt 12-0 seger.